Vin är gott, jättegott

Är det inte konstigt hur vi människor äter, dricker och röker saker som vi från allra första början hatade? Hur kommer det sig att vi ända envisas med att testa igen, igen och igen även om vi i sort sett spottade ut det rösta smakprovet? Igen kan med handen på hjärtat säga att verken rökning, sushi eller vin var gott vid första försöket men ändå envisas vi med att testa ända tills våra smaklökar skickar signaler till hjärnan att detta är gott. Det sägs ju att våra smaksinnen förändras med ålder och att vi kan börja gilla saker som vi en gång hatade. När fasen ska detta hända mig är frågan? När ska mina smaksinnen börja inse att jag snart är 20 och inte 10, kanske kommer detta aldrig hända mig? Jag kanske alltid kommer sitta med en cola på parmiddagar, äta mjölkchoklad och Ben&Jerry´s medan de andra njuter av röda viner, 70% choklad och romrussinglass till efterätt. Men jag är inte den som ger upp, minst sagt inte! Jag fortsätter att köpa mitt vita vin när jag är ute och intala mig själv att detta är gott, jättegott! Vilka aromer, vilken smaksensation, vilket vin! Perfekt torrt med en gnutta sötma och perfekt kylt, mumma! Om man ljuger tillräckligt mycket blir det ju i stort sett sant till slut, eller?


Älgar

Vilken jäkla grej, ibland överraskar älgar må jag säga. Inte visste jag att de hade en sådan förmåga att hoppa så nedrans bra. Tänk om alla älger sånna jäklar på att hoppa, de hade man inte behövt några varningsskyltar alls om älgar. Denna älgen ska jag hitta och klona. Det kan jag nog bli rik på!


Döden

För ett tag sedan var jag med om en riktig nära-döden-upplevelse som jag sent kommer att glömma. Det handlar verken om ett mordförsök, trafikolycka eller en hjärtattack. Nej, detta handlar om något helt annat och mycket farliga. Jag såg en orm i Australien och inte vilket orm som helst, en brunorm. Åtminstone tror jag att jag såg en brunorm, det blir ju n bättre historia om vi säger så. Den var ju trots allt brun och ganska liten, därav min slutsats att det var en brunorm. Herregud, jag borde göra en MENSA-test.


 Enligt Wikipedia beskrivs en brunorm följande:


Brunorm (Pseudonaja textilis) är en giftsnok som lever i Australien och delar av Papua Nya Guinea. Den är en av världens giftigaste landormar och har, i kombination av sitt gift och aggressiva beteende, orsakat många dödsfall.


Så snacka om nära döden upplevelse, snarare en meter från döden för att vara exakt. Jag hoppas att jag kommer hem levande från Australien. Vad kommer här näst? En krokodil eller haj som vill äta upp mig? Nu förstår jag varför Australien har så få invånare förhållandevis till sin storlek, alla dör av gifta djur!


Shopping

Just nu är den svenska kronan stark mot både Euron och den amerikanska dollarn. Detta är ju strålande! Men det mest spännande med detta är ju att man inte vet vad valutorna står i imorgon, om en vecka eller om några månader. Självklart vill man ju inte ta risken att allt man köper kan vara dyrare redan om 24 timmar, nej det vore ju som att slänga pengarna i sjön. Därför har jag nu intalat mig själv att jag MÅSTE shoppa när jag kommer tillbaka till USA, just för att det är så billigt. Jag skiter i vad jag köper, bara jag köper det till ett billigare pris. Man märker ju helt klart att jag har business i blodet, eller?  


Veckans tips - Pank?

Med tanke på att årets fattigaste helg är här tänkte jag ge några tips om hur man överlever med knappa pengar.

1.Har du inte råd med att köpa alkohol, gör en häxblandning av dina föräldrars sprit som på den gamla goda tiden.

2. Ta ett sms-lån, det funkar alltid!

3. Öva in en traddelutt på ett instrument och spela på stan.

4. Snö en barncancerfondenbössa och ställ dig och samla in pengar, pengar som du lägger i egen ficka.

5. Ta upp alla pengar från alla lyckofontäner

6. Köp halva glas vi på krogen, du får betala halva priset men får bra mycket mer än häften i glaset. Tro mig det funkar!

7. Sno de små bössorna tiggarna har framför sig (om det finns pengar i)

8. Om du inte har råd att köpa mat, bjud in dig själv på middag.

9.Shotta endast på krogen, då får man mest valuta för pengarna. Om du dessutom blir tillräckligt full kör polisen hem dig eller hamnar i fyllescell och du slipper dyra taxipengar.

10. Sno din mammas smycken, gå till pantbanken, slå sönder en fönsterruta till huset och alla kommer tro att det vart inbrott.


Jag är fotoscenic


Expert

Det finns ju experter av alla dess slag, fotboll, facebook och fotoexpert för bara nämna några. Personligen är jag en mycket sakkunnig person men är verken expert på fotboll eller foton, möjligtvis facebook. Anna Louise Sjögren är expert på något helt annat, jag är nämligen expert på att köpa böcker. Nu tänker nu säkert att jag är en riktigt bokmal som är en sådan där livsnjutare som ligger i hängmattan med hatt på huvudet, ett grässtrå i munnen, en bok i ena handen och ett glas vin i det andra. Tänk om det vore så väl ska jag säga er. Faktum är att jag hatar att läsa böcker, jag kommer inte ens ihåg senast jag läste en bok från början till slut. Inte ens under skoltiden då man ofta fick som uppgift att skriva bokreceptioner lyckades jag ta mig igenom en hel bok, tack gode gud att google finns.

Hur kommer det sig då att jag är en expert på att köpa böcker? Man skulle kunna tro att det är på grund att jag vill framstå mer intellektuell men så är inte fallet.  Det är helt enkelt tanken att läsa en bok som låter så avslappnande. Jag vill med kunna säga ”jag ska nog läsa lite på min bok nu”, det verkar ju så harmoniskt av avslappnande dessutom låter ju alltid baksidan så himla bra.  Problemet är bara att det tar så nedrans långt tid att ta sig igenom alla sidor, tjena en film med samma handling är klart på någon timma.

Så under denna semestern har jag lyckas börja på 3 böcker ,läst 5 sidor på varje bok. Men nu har jag kommit på ett sätt att få det att gå undan. Jag läser baksidan av boken och får där av ett grepp om handlingen och läser sedan den sista fjärdedelen av boken för att få reda på slutet. Perfekt!


Jag var på en utomhusbioo förra veckan i Sydney med en helt fantastiskt utsikt över hela hamnen.




Dolda talanger

Vi alla har dolda talanger av något slag som kan vara allt mellan himmel och jord. Det luriga med en dold talang är just att den är dold vilket kanske inte är allt för överraskande om man tänker efter. Ofta är fallet att man inte upptäcker sin exemplariska eller unika egenskap. Personligen har jag enormt många dolda talanger, det är iallafall vad jag intalar mig själv, som jag bara inte har upptäckt. Till exempel skulle jag vilka påstå att jag kan slå både Michael Phelps (jag har faktiskt tagit simborgarmärket 5 gånger) i simning och Usain Bolt i springning om jag bara får lite övning. Utan tvekan!

En annan dold talang som jag har är dans. Tillskillnad från andra dolda talanger som man rent av inte har upptäckt så döljer jag helt enkelt min talang i, där av dold talang. Det är lätt att tro att jag är en de mest omusikaliska människorna ni kanske har träffat, men skenet bedrar vill jag lova!

Efter att sammanlagt ha spenderat 1.5 vecka i Adelaide i Australien, där den mycket kända musikalen West Side story just nu är, har jag nu blivit en i gänget i detta musikalteam Utan att ens behöva göra en audition blev jag direkt en i gänget, nu snackar vi talang! Nyår, efterfester, vinturer och gayklubbar är bara några event som jag har spenderat med detta musikalteam. Så bli inte förvånad om jag dyker upp i en musikal nära dig!





Vip-night


Vintur


Stranden





After Party


Toa

Det finns många frågetecken här i världen som man inte kan besvara på. Exempel på detta är om Gud finns, hur kläderna kommer från tvättkorgen till ihopvikta på min säng (när jag bodde hemma) eller vad som händer efter döden. Men det största frågetecknet måste ända vara varför tjejer alltid behöver gå på toa eller rättare sagt, varför tar det tar så nedrans lång tid för oss att tömma blåsan.? Trots att jag är av det kvinnliga könet kan jag faktiskt inte besvara denna fråga, det är mysterium för mig som jag kanske aldrig kommer att kunna besvara. Något som både ta någon minut (man går in på toa, torka sig, spolar och tvättar händerna och går) tar ju fasen en evighet för de allra flesta tjejer. Vad fasen försegår inne på toa? Nu snackar jag inte om när man är ute och fester (då måste man ju faktist pudra näsan) utan en helt vanlig dag mitt i veckan på de offentliga toaletterna. Och det som tar längst tid är inte "att tvätta händerna och kolla sig i spegeln akten" utan det är att sitta inne på toan.

Detta ska jag ta mig fasen ta reda på, är det en videokonferens eller vad är det som försegår där inne på toan? Kanske en liten powernap? Så lång tid tar det inte att tömma blåsan tjejer!

Slutsats: Gå på herrernas toalett. OBS, Kolla innan om det är pissoar!



Pappa har fått för sig att han ser ut som Jean Connery som ung. Jag kan inte påstå att likheten är slående.


Mitt nya yrke

Det är inte alltid så lätt att hänga med vad som händer i Sverige när man befinner sig i andra länder. O andra sidan är inte det så konstigt med tanke på att nyhterna i Sverige inte påverkar mig så värst mycket. Om det inte skulle vara så att Sverige skulle sluta importera Pink Lady äpplen det vill säga, för då kommer jag inte tillbaka ska ni veta! Men då och då (varje dag) tar man sig en titt på aftonbladet för att hålla sig uppdaterad. Och uppdaterad blir man vill jag lova, Aftonbladet vet hur man förmedlar nyheter! Idag fick jag tex veta att playboy Hefner ska gifta sig med en 24-åring, hur Hannah Graaf ska undvika rumpchock i Let´s dance och 7 anledningar till att äta choklad (7 var lite snålt, jag hade kunnat komma på 107 bra anledningar på rak arm). Nu snackar vi nyheter hänni, jag tror nog att jag ska bli journalist på aftonbladet trots allt. Det varkar helt klart vara ett yrke för mig.


Geni

Vem har inte drömt någongång i sitt liv om att vara ett äkta geni. Aldrig behöva göra läxor, läsa inför prov eller andra skitsaker för att ända få högsta betyg på allt. Inte nog med det... Antagligen kommer man på en superfiffig uppfinning som ingen har kommer på än (vilket i och för sig ordet uppfinning syftar på), tar patent på det och tjänar stora summor. Eller så vinner man bara ett nobelpris för någon finulig upptäckt, det kanske är lättare? Jag menar, 2010 gick nobelpriset i kemi Akira Suzuki (Japan), Ei-ichi Negishi (Japan) och Richard F. Heck (USA) för palladiumkatalyserade korskopplingar i organisk syntes. Det där verkar ju piece of cake. Hade någon bara sagt åt mig att att man ville veta mer om palladiumkatalyserade korskopplingar i organisk syntes så hade jag ju självklart kollat upp det på "Kemi breddnigslektionen" under gymnaiset.

Personligen skulle jag vilja se mig själv som ett geni av många aspekter, min spektakulära förmåga att tänka utanför ramarna kommer förmodligen hjälpa vetenskapen att utvecklas i framtiden. Dock vill jag ligga lågt med min profil med tanke på att jag vägrar ha på mig fula glasögon, vilket alla genier verkar ha paktat ihop sig om att bära. Dessutom är alla beroenda av kaffe och har en nedsatt social förmåga, de andra två kankse stämmer bättre in på mig.



För övrigt har Pappa matlagningsförbud hemma, jag undrar varför?


Veckans tips

Efter studenten begav sig båda den ena och andra ut i världen för att resa lite när skolan äntligen tog slut. Det gäller ju att passa på när man blir ledig (arbetslös?) en längre period. Hur många gånger ha man inte sovit sig igenom alla urtråkiga lektioner och drömt sig bort mot varmare breddgrader? Tyvärr så tappade jag räkningen redan de första veckorna i skolan på antal insomningar. Men så länge man inte snarkar och sätter sig långt bak är det inte många som märker det.

Men trots att många av oss lever sina drömmars liv går det ju inte att sticka under stolen med att man kan längta hem då och då. Personligen har jag nu levt ett liv utan keso, svensk gurka och mingel i över 5 månader. Detta är ta mig fasen personligt rekord! I vilket fall, för alla er som får lite hemlängtan kommer här lite tips:

1. Gå till IKEA och ät köttbullar, gå runt i varuhuset och kolla på alla skyltar som lär än att uttala svenska fraser (ifall du har glömt svenska).
2. Gå in till H&M och förställ dig att du är på kungsmässan.
3. Skypa med din familj och sätt datorn på matsalsbordet mitt emot dig och prata på som allt vore som vanligt.
4. Åk upp i ett höghus, ät en räkmacka och du är i stort sett på Gothia tower. (Höghus i Sverige kan dock jämföras med garaget i höghus i andra länder)
5. Om du är i Australien eller England och är trött på all vänstertrafik. Förflytta bilen och kör på höger sida, dessutom får du lite spänningar i vardagen.





Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0